Hverdag på Daneborg

Udover de daglige pligter går tiden med forberedelser til efterårsrejsen. For et par dage siden havde vi den årlige riffeltaskefernisering. De nye fupper skal lave en personlig riffeltaske fra bunden, som skal bruges på slæderejserne begge år. Det er en god måde at blive sat ind i tingene med det grundige håndarbejde, der hører til. Det er et ekstremt hårdt slid, de skal kunne tage, og det siger sig selv, at den derfor skal være solid.

Samtidigt er det en god mulighed for at vise, hvad man kan, og hvor grundig man er med tingene. Vi fik i hvert fald at vide, at normalt kigger ældste fupperne en del på dette. De skal jo på et tidspunkt ønske slædemakker.

Det er rigtigt spændende at få lov at være ”dyrlæge” heroppe. På forskolen havde vi et dyrlægekursus på Veterinær Højskolen på Frederiksberg. Her lærte vi at sy i hunde, give medicin sub cutant og intra muskulært. Yderligere lærte vi at lægge drop og stanse diverse blødninger og trække tænder ud osv. Et rigtig spændende kursus. Nu har jeg så min daglige gang i Vappe, og ofte er der en hund, der skal syes eller på anden måde tilses. Det giver en god erfaring og i telefonisk kontakt samt billeder på mail, samarbejde med dyrlægen i Danmark, kan vi faktisk lave ret mange ting.

Jeg har på det seneste været i gang med at lave et ordentligt skydestativ på DNB. Både til pistolskydning, men også riffel skydning på længere hold. Det er blevet til et rigtig fedt stativ med runde skiver i forskellige størrelser til pistol og fire fastmonteret skydeskiver til riffel.

En af de mest spændende dage på året var i dag. De nye slædehold skulle sammensættes. Dette er noget der sker på baggrund af samtaler med Leder Sirius og fupperne individuelt. Jeg er kommet på Slædehold 2 med den flotte grønne farve. Min slædemakker hedder Sebastian, og han er en kanon fyr. Vi skal køre Nordøstrunddingen på forårsrejsen, og sammen kommer vi ud i nogle af de fjerneste afkroge af verden. Her er erfaringen, at der er mange isbjørne, og det glæder jeg mig meget til.

Der er meget grej, der skal laves, og vi skal bl.a. bygge en helt ny slæde. Det er et traditionsrigt projekt, hvor der er sat en uge af kun til slædebyg.

Udover slæden er der meget udstyr, der skal laves i hånden, da det er den eneste måde at lave noget, der er holdbart nok og er skræddersyet til lige netop vores behov og slæde.

Fornyelig havde vi besøg af FRAM. Et norsk krydstogtsskib fra Hurtigruten. Det var et glædeligt gensyn med nogle nære gode venner fra min tid på Svalbard. Vi blev inviteret ud og spise på skibet, og deres buffet kan virkelig anbefales.

Min nye slædemakker og jeg har det tilfælles, at vi begge har arbejdet det samme sted på Svalbard som slædekuske for Greendog Svalbard. Dog på forskellige tidspunkter.

Se de nye billeder i mappen.

På genhør 🙂

One thought on “Hverdag på Daneborg

Leave a comment